pityesz konyhája

pityesz konyhája

Rakott krumpli.

2024. október 24. - Pityesz konyhája

Elsődlegesen nem mindegy milyen krumplit választunk.Fözéshez mindig a piros héjjút válasszuk mert annak kisebb a keményítő tartalma és előbb puhul.Kolbászból is érdemes a nem túl száraz fajták közül választani mert még sütni fogjuk és így elkerülhető hogy túl száraz legyen.Fel tesszük főnl külön edényben a tojást és a krumplit. A tojásnak elég egy 10 perc meg egy teás kanál só a föléshez. Amíg a krumpli megfő felkarikázzuk a kolbászt.Ha készvagyunk a főzéssel meghámozzuk a tojást és a burgonyát. Ez után következhet az egymásra rétegzés úgy hogy a kolbász mindig a tojás fölé kerüljön így el tudjuk kerülni,hogy a rakott krumplink száraz legyen. Tehát a helyes sorrend:krumpli,tojás,kolbász,krumpli majd az egészet leöntjúk tojással kikevert tejfölel.Ami úgy készül hogy egy tojást kikeverünk egy nagyobb doboz tejfölel meg egy kevés vegetával.Tehát ugy készítjúk hogy héjjában megfözünk 2,5 kg burgonyát meg 9 db tojást. Ezeket meghámozzuk majd a kolbásszal egymásra rétegezzük őket.Ha megvan a rétegzés leöntjük az egészet tojással kikevert tejfölel és aranybarnára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://p-k13-.blog.hu/api/trackback/id/tr5018715360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása